Dieren en Toebehoren

Wat is de beste kattenkrabpaal?

Als baasje wil jij het beste voor je katten en je wilt dan ook graag de beste kattenkrabpaal kopen. Maar wat is nu de beste? Dat is eigenlijk lastig te zeggen. Iedere kat stelt natuurlijk zijn eigen eisen aan een dergelijk kattenmeubel, maar het belangrijkst bij een kattenkrabpaal is dat er voldoende ruimte is om te krabben. Dit is voor poezen namelijk echt een natuurlijke behoefte. Het is belangrijk om hun nagels scherp en gezond te houden en om hun spieren te strekken en er kracht op te zetten. Zonder krabpaal zal je poes ergens anders aan gaan krabben om in deze behoefte te kunnen voorzien en dan zullen je meubels de klos zijn!

Krabben aan kattenkrabpaal

Niemand zit er natuurlijk op te wachten dat de meubels kapot gekrabd worden en daarom is het dus echt verstandig om een kattenkrabpaal in huis te halen voor je diertjes. Je kunt het krabben namelijk niet afleren, maar je kunt je dieren wel leren waar ze het wel en niet mogen doen. Het gaat eigenlijk heel eenvoudig, vooral als ze nog klein zijn. Zie jij dat ze ergens hun nagels in willen zetten? Pak ze dan op, breng ze naar de kattenkrabpaal, pak de voorpoten in je handen en maak samen met ze de krabbeweging aan de krabpaal. Het zal dan echt snel duidelijk voor ze zijn dat ze daar wel mogen krabben. Helemaal als je ze consequent duidelijk maakt dat andere plekken niet toegestaan zijn. Als je zoekt naar wat de beste krabpaal is, dan is het daarom vooral belangrijk om op te letten of ze hun nagels ook echt lekker ergens in kunnen zetten. De paal moet hoog genoeg zijn, zodat je kat alle ruimte heeft om zich uit te strekken. Ook moet de kattenkrabpaal stevig staan, zodat er genoeg kracht op gezet kan worden.

Welk model?

Als je op zoek gaat naar krabpalen, dan zul je zien dat er heel veel verschillende modellen te koop zijn. Welke kattenkrabpaal kun jij nu het beste kiezen? Dat is afhankelijk van:

  • het formaat van jouw kat
  • hoeveel ruimte jij in huis hebt
  • of jij een alles-in-één meubel wilt of dat je liever losse kattenmeubels koopt

Het formaat van jouw dier is echt een belangrijk punt om in gedachten te houden. Als jouw kat behoorlijk groot is, dan zijn lang niet alle krabpalen voor hem of haar geschikt. Er zijn echter ook modellen die speciaal gemaakt zijn voor grote katten, kies dan dus daar eentje uit. Heb jij weinig ruimte in huis, dan kun je kiezen voor een heel eenvoudige kattenkrabpaal, die eigenlijk alleen bestaat uit een met touw omwikkelde paal. Heb je heel veel ruimte of wil je een kattenmeubel dat alles-in-één is? Dan kun je kiezen voor de grotere modellen krabpalen. Deze hebben verschillende plateaus waar de poezen op kunnen liggen. Soms zit er ook een mandje in of een hangmat en zijn er wat speeltjes aan gemaakt. Wat voor soort kattenkrabpaal je ook zoekt, je doet er goed aan om hiervoor naar krabpaal.nl te gaan, zij bieden namelijk een zeer ruime keus aan modellen van een goede kwaliteit.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *