Equipe Zadels
Geen categorie

Tips om paardrijden goedkoper te maken

Paardrijden is een ontzettend dure sport, daar kunnen we niet omheen. En dan hebben we het nog niet eens over de aanschaf van het edele dier zelf. Bij het hebben van een paard komen nog veel meer kosten kijken. In deze blog geven we je een aantal tips om te besparen op het paardrijden.

Koop spullen tweedehands

Er worden ontzettend veel paardenattributen tweedehands aangeboden. Kinderen die uit bepaalde kleding gegroeid zijn bijvoorbeeld; dan is het zonde om die dure paardrijlaarzen weg te gooien. Kijk daarom eerst eens op Marktplaats voordat je op zoek gaat naar spiksplinternieuwe spullen. Er is overigens één uitzondering dat is het zadel. Dit moet echt op maat zijn, om rugblessures voor je paard te voorkomen. Een goed zadel koop je bijvoorbeeld bij Equipe Zadels.

Niet alles hoeft van de speciaalzaak te komen

Daarnaast worden er allerlei speciale paardenartikelen verkocht, waarvoor een prima ‘huis-tuin-en-keukenalternatief’ te verkrijgen is. Denk bijvoorbeeld aan leerdoekjes van de Blokker in plaats van de ruitersportzaak, een borsteltje van de Action of een pot Nivea als alternatief voor ‘officiële” hoefolie.

Goedkoop is duurkoop

Waar we uiteindelijk niet omheen kunnen is dat kleding en zadels en dergelijke gewoon duur zijn. Zelfs wanneer je je paardrijlaarzen tweedehands koopt, moet je er je twijfels bij plaatsen wanneer iemand er slechts twee tientjes voor vraagt, terwijl ze nieuw €300,- kosten. Hetzelfde geldt, zoals gezegd, voor het zadel. Koop hier nooit een standaardmodel voor, maar laat je zadel altijd op maat maken.

Verzorg je spullen goed

Daarnaast wil je natuurlijk dat de spullen die je hebt in goede conditie blijven. Door je spullen na het rijden meteen schoon te maken zorg je ervoor dat je er een stuk langer mee kunt doen. Een klein scheurtje in je laars? Meteen (laten) repareren, zodat je voorkomt dat het uitmondt in een grote scheur.

Koop voeding in bulk in

Naast de kleding en het zadel vormt de voeding voor je paard een voorname kostenpost. Door dit in grote hoeveelheden tegelijk in te kopen kun je flink op kosten besparen. Je moet dan natuurlijk wel de ruimte hebben om het op te slaan. Hetzelfde geldt voor het hooi: ga hiervoor eens langs bij een boer in de buurt. Grote kans dat deze nog wat over heeft wat je voor een aantrekkelijke prijs mee mag nemen.