Manden
Kat

Neem je een huiskat? Gun deze het beste comfort met een kattenmand

In Nederland worden er meer dan 2,5 miljoen katten als huisdieren gehouden. Daarmee behoren katten absoluut tot de meest geliefde huisdieren van het land. Geen wonder, want katten zijn natuurlijk leuke, vindingrijke en bij vlagen ook zeker aanhankelijke dieren. Daarbij komt nog dat katten relatief weinig tijd en aandacht kosten qua verzorging, zeker in vergelijking met honden. Niettemin ben je als eigenaar van een kat wel verantwoordelijk voor hem. Je kat rekent er dan ook op dat je hem de best mogelijke verzorging biedt. Een fijne kattenmand, zoals aangeboden op Snoozle.nl, kan daarom eigenlijk niet ontbreken in wat je je kat geeft. Nog nooit een kattenmand gekocht? Lees de volgende alinea’s om beslagen ten ijs te komen. 

Hoe groot moet een kattenmand zijn?

Als je een kattenmand koopt is de grootte een van de meest relevante aspecten. Welnu, een gouden, allesbepalende richtlijn bestaat hier niet voor, maar belangrijk is ten eerste dat de mand groot genoeg is. Groot genoeg betekent dat de kat zich helemaal moet kunnen strekken zonder de randen te raken. Nog groter moet de mand echter niet zijn. Dan zou deze namelijk onnodig groot zijn, wat als nadeel heeft dat de mand minder snel warm wordt zodra de kat erin gaat liggen.

Manden

Andere tips voor bij aanschaf kattenmanden

Het laatstgenoemde uit de vorige alinea is werkelijk belangrijk. Een kat heeft een plekje nodig waar deze zich veilig en geborgen voelt. Een warme mand is wat dat betreft veel beter dan een mand met kussens of dekens die nauwelijks warmte (re)produceren. Slim is bovendien geen al te kleurrijk geheel te maken van de mand. Je kat moet er immers tot rust kunnen komen. Zorg je verder dat de mand aan de buitenkant ook een krabgedeelte heeft, dan ben je ook mooi aan deze behoefte tegemoetgekomen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *