Kattenvoer
Dieren en Toebehoren

Goed eten voor je kat

Welk huisdier je ook hebt, goede voeding is essentieel voor het functioneren van je huisdier. De voeding kun je onderscheiden in twee soorten, droog en nat voer. Vaak wordt er gepromoot dat er in een blikje kattenvoer veel vlees zit, ga je het goed bekijken en afwegen dan is vaak maximaal 5% wat er aan vlees in zit. Andere dierlijke producten worden gebruikt om de voeding te vullen, maar er zijn ook voldoende merken die wel gezonde voeding maakt voor katten. De duurdere merken, spelen echt in op de behoefte van gezonde voeding voor een kat. 

Droog en natvoer

Beide soorten kattenvoer zijn geschikt om aan je kat te geven, natvoer komt het meest in de richting wat een kat eet in de wilde natuur. Meestal bestaat dit uit muizen, vogels en andere kleine dieren, deze worden met huid en haar opgegeten. In de voeding zit alles in wat een kat nodig heeft inclusief vocht, een kat hoeft daarom van nature niet heel veel te drinken. Daarentegen zijn brokken wel goed voor het gebit, om een gezond en stevig gebit te behouden moet een kat regelmatig kauwen. 

Kattenvoer

Wat heeft je kat nodig?

Je kat heeft kwalitatieve hoge eiwitten nodig omdat het een vleeseter is, koop je kattenvoer denk hier dan aan. Groenten en granen zijn niet nodig, in de natuur krijgen ze deze ook niet binnen. Taurine is zeer belangrijk, een langdurig tekort kan leiden tot blindheid of zelfs hartfalen. Koop je een blikje voer in de winkel, dan zit er 95% voeding in waar je kat in principe niets aan heeft. Wat je zeker niet moet doen is de kat mee laten eten met je eigen eten, dit is niet geschikt en zelfs schadelijk voor je kat. Let op de ontlasting van je kat, dit zegt over het algemeen alles of de voeding goed is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *