Rhodesian Ridgeback
Hond

De Rhodesian Ridgeback

Deze hond met de zo typerende streep op zijn rug, neemt steeds meer toe in populariteit. De pronkrug, zoals deze hond ook wordt genoemd, is dan ook een geweldige hond, die een echte aanwinst is voor het gezin. Een echte gezinshond die goed te trainen is en luistert naar zijn baas.

Rhodesian Ridgeback

Oorsprong

De Rhodesian Ridgeback komt van oorsprong uit Afrika. Zijn roots ligt in Rhodesië, zoals zijn naam al zegt, een gebied wat nu verdeeld is tussen de landen Zimbabwe en Zambia. Dit hondenras komt dus uit een warm land, wat je ook kunt merken wanneer het je huisgenoot is. Hij heeft een enorme hekel aan kou, regen en wind. In het verleden werd dit ras gebruikt als waakhond. Uiteindelijk is door de kruisingen een hond ontstaan die we heden ten dagen als aanhankelijk huisdier houden. De kenmerkende streep op zijn rug heeft hij behouden, tevens zijn waaksheid. Uiterlijk heeft de Ridgeback veel weg van de Duitse dog. Kruising met de Duitse dog en de bloedhond gaven de Pronkrug dit uiterlijk, zijn waaksheid en het jachtinstinct.

Rhodesian Ridgeback

Een pronkrug aanschaffen

De Rhodesian ridgeback is een echte gezinshond die voor je door het vuur gaat. Aan vreemde mensen of dieren moet hij eerst even wennen. Is dit echter gebeurt, dan zal hij de rest van zijn leven bevriend blijven.

De website rhodesianridgeback.nl is een website waar je alles over dit ras kunt lezen. Ben je geïnteresseerd in de Pronkrug, maar wil je geen pup in huis? Er is een mogelijkheid om in het bezit te komen van zo’n prachtige hond die geen baasje meer heeft. Op de website vindt je een overzicht van de Ridgeback honden die ter adoptie worden aangeboden. Adopteren heeft een aantal voordelen.

Deze honden krijgen een tweede kans. Zindelijk zijn ze al. Over het algemeen zijn deze pronkruggen al een paar jaar oud en hebben al wat opvoeding achter de rug. Wil je meer weten over adoptie? Kijk voor alle informatie op de website en laat je inspireren.